Підтримати нас

Апеляційний суд залишив Остапа Стахіва, який разом зі Стремоусовим проводив антивакцинаторські акції, під вартою

10 жовтня 2024 20:50
155
Поширити:
Остап Стахів на засіданні Галицького суду 30 вересня/ "Суспільне Львів"

Львівський апеляційний суд 10 жовтня залишив без змін рішення суду першої інстанції про тримання під вартою без права на заставу Остапа Стахіва, якого підозрюють у шахрайстві та поширенні локацій ЗСУ.

Про це повідомляє Суспільне Львів.

За даними слідства, 21 січня Стахів оприлюднив відео з розташуванням військової частини ЗСУ, за якими можна визначити локацію.

Підозрюваний просив скасувати ухвалу Галицького суду як таку, яка не відповідає чинному законодавству та залишити його без запобіжного заходу.

“Його адвокат Микола Кремінець стверджував, що за адресою, яку оприлюднив його підзахисний, ТЦК розташовувався у 2022 році, а зараз його там немає”, - пише Суспільне.

Проте Апеляційний суд постановив залишити рішення без змін.

Остапа Стахіва триматимуть під вартою без права внесення застави до 30 листопада.

  • 2 жовтня Галицький районний суд Львова обрав запобіжний захід для Остапа Стахіва, якого підозрюють у шахрайстві та поширенні інформації про розташування підрозділів ЗСУ. Його ув'язнили на 60 діб без права внесення застави.
  • 1 жовтня у Галицькому районному суді Львова з четвертої спроби не змогли обрати запобіжний захід для Остапа Стахіва, якого підозрюють у шахрайстві та поширенні інформації про розташування підрозділів ЗСУ.
  • 25 вересня працівники Служби безпеки України провели обшуки у блогера зі Львова Остапа Стахіва. Під час пандемії ковіду він був відомим антивакцинатором і співпрацював із Кирилом Стремоусовим, який пішов на співпрацю з РФ.
  • Кирило Стремоусов із початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України підтримав російських військових. Під час окупації Херсона він очолив незаконне об’єднання “Комітет порятунку за мир та порядок”, а у вересні 2022 року отримав російський паспорт. За даними окупаційної влади, Стремоусов загинув у ДТП 9 листопада 2022 року.
  • Кирила Стремоусова засудили до довічного ув'язнення з конфіскацією майна.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів