Підтримати нас

Суд обрав запобіжний захід блогеру Стахіву, який разом зі Стремоусовим проводив антивакцинаторські акції

02 жовтня 2024 15:37
74
Поширити:
Остап Стахів на засіданні Галицького суду 30 вересня/ "Суспільне Львів"

2 жовтня Галицький районний суд Львова обрав запобіжний захід для Остапа Стахіва, якого підозрюють у шахрайстві та поширенні інформації про розташування підрозділів ЗСУ. Його ув'язнили на 60 діб без права внесення застави.

Про це повідомляють кореспонденти “Суспільного”. 

Під час пандемії ковіду Стахів був відомим антивакцинатором і співпрацював із Кирилом Стремоусовим.

Зазначається, що на засіданні клопотання чоловіка про відвід судді розглянули, але не задовольнили:

“Остап Стахів заявив, що його адвоката про це пізно повідомили, тому знову подав клопотання про відвід судді. Суд ухвалив рішення залишити це клопотання без розгляду, посилаючись на те, що підозрюваний зловживає своїми правами. Розгляд справи щодо обрання запобіжного заходу продовжили”.

Також кореспонденти зазначили, що прокурор наполягав на запобіжному заході для Стахіва – ув'язнення без права внести заставу. Оскільки блогер може переїхати, знищити документи або вплинути на людей. 

Стахів звинуватив сторону обвинувачення в упередженості:

“(Ред. він) та його адвокат заявили, що усі підозри є необґрунтованими та просили у відмові в застосуванні будь-яких запобіжних заходів через безпідставність”.
  • 1 жовтня у Галицькому районному суді Львова з четвертої спроби не змогли обрати запобіжний захід для Остапа Стахіва, якого підозрюють у шахрайстві та поширенні інформації про розташування підрозділів ЗСУ.
  • 25 вересня працівники Служби безпеки України провели обшуки у блогера зі Львова Остапа Стахіва. Під час пандемії ковіду він був відомим антивакцинатором і співпрацював із Кирилом Стремоусовим, який пішов на співпрацю з РФ.
  • Кирило Стремоусов із початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України підтримав російських військових. Під час окупації Херсона він очолив незаконне об’єднання “Комітет порятунку за мир та порядок”, а у вересні 2022 року отримав російський паспорт. За даними окупаційної влади, Стремоусов загинув у ДТП 9 листопада 2022 року.
  • Кирила Стремоусова засудили до довічного ув'язнення з конфіскацією майна.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів