Підтримати нас

Апеляційний суд залишив без змін вирок жінці з Нової Каховки, яка виправдовувала збройну агресію РФ

17 липня 2024 17:24
272
Поширити:
Фото: ЦЖР

Рівненський апеляційний суд залишив без змін заочний вирок 21-річній Анні Полонській із села Корсунка Новокаховської громади Херсонщини. За колабораціонізм і виправдовування збройної агресії РФ проти України їй залишили попереднє покарання – дев’ять років ув’язнення з конфіскацією майна.

Про це з посиланням на ухвалу суду повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Її захисник намагався оскаржити рішення суду, однак апеляційний суд не знайшов підстав для перегляду вироку Рівненського міського суду від 14 лютого 2024 року і залишив його без змін. А отже цей вирок набрав законної сили.

Проте ухвалу апеляційного суду ще можна оскаржити в касаційному порядку безпосередньо до Верховного Суду протягом трьох місяців, пише ЦЖР.

У тексті підозри, опублікованої на сайті Генпрокурора, йдеться, що через власний телеграм-канал Анна Полонська поширювала відео, де виправдовувала збройну агресію РФ проти України, розпочатої у 2014 році. Там вона закликала Путіна до скорішої анексії Херсонської області, 9 травня опублікувала відео, де назвала українців "нащадками фашизму й нацизму". А 1 червня вона написала, що українська армія б’є по скупченню цивільних людей у День захисту дітей і звинуватила в неонацизмі.

Також вона взяла участь у незаконному референдумі, який відбувся з 23 по 27 вересня 2022 року в Новій Каховці, і закликала інших брати в ньому участь.

Раніше Полонській повідомляли про підозру в колабораційній діяльності. Вона стала керівницею створеного окупаційною владою осередку "Союзу матерів" у Новій Каховці.

Свідкиня у справі повідомила, що до 21 липня 2022 року проживала в Новокаховській громаді та її знайома особисто знала Анну Полонську та її батьків, оскільки всі проживали в Корсунці. З її слів стало відомо, що сім`я Полонської підтримала вторгнення РФ та всіляко допомагала російським військовим.

  • Одеський апеляційний суд замість 7 років ув'язнення за колабораціонізм заочно призначив 10 років позбавлення волі Юлії Черемісіній. Вона обійняла посаду першої заступниці голови окупаційної адміністрації Голої Пристані Скадовського району Херсонщини.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів