Підтримати нас

Апеляційний суд призначив більший строк ув'язнення заступниці голови окупаційної адміністрації Голої Пристані 

29 червня 2024 12:20
178
Поширити:
Фото з пропагандистських каналів

Одеський апеляційний суд замість 7 років ув'язнення за колабораціонізм заочно призначив 10 років позбавлення волі Юлії Черемісіній. Вона обійняла посаду першої заступниці голови окупаційної адміністрації Голої Пристані Скадовського району Херсонщини.

Про це йдеться у вироку оприлюдненому в судовому реєстрі. 

Теплодарський суд Одеської області 11 вересня 2023 року виніс їй вирок. За ним Черемісіну визнали винною за частиною 5 статтею 111-1 КК України, а саме в добровільному зайнятті посади в окупаційній адміністрації РФ. Її засудили до семи років ув’язнення із конфіскацією майна.

Прокурор Скадовської окружної прокуратури подав апеляцію на попередній вирок, що не відповідає тяжкості скоєного злочину. 

Суд призначив нове покарання, а саме 10 років ув'язнення із конфіскацією майна. А також на 15 років заборонив обіймати посади в органах влади.

За даними розслідування, Черемісіна в травні 2022 року обійняла незаконну посаду. Вона звільняла та призначала керівників навчальних установ, впроваджувала освітні стандарти РФ, організовувала культурно-масові заходи.

У Великокардашинській школі Черемісіна переконувала вчителів та дирекцію, що при окупаційній владі життя покращиться.

Вирок апеляційного суду набрав законної сили 26 червня 2024 року. Його можуть оскаржити в Касаційному кримінальному суді. 

  • До повномасштабного вторгнення РФ на територію України Юлія Черемісіна працювала юристом у мерії, потім в управлінні юстиції, а також у відділі освіти однієї з громад Скадовського району.
  • Юлія Черемісіна обіймала посаду начальниці відділу освіти, культури та спорту Чулаківської сільської ради. У 2015 році вона балотувалася до Голопристанської міськради від партії «Батьківщина».

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів