Підтримати нас

Антонівку на Херсонщині щодня атакують десятки дронів армії РФ: зруйновано понад 90% будинків

22 серпня 2024 16:50
279
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"\обстріл Херсона 27 жовтня 2023 року

У селищі Антонівка понад 90% будинків пошкоджені або зруйновані повністю. З 13 тисяч місцевих жителів тут залишилося близько чотирьох тисяч.

Про це Українській правді розповів староста Антонівського округу Херсонської області Сергій Іващенко

За його словами, щодня відбуваються атаки десятками дронів з боку окупованого лівого берега Дніпра.

"Щодня скиди, щодня палять будинки, щодня поранені. Днями скинули вибухівку в районі гуманітарного штабу однієї організації. Двоє волонтерів загинули. Попри це, нам допомагають різні організації, за що я дуже вдячний. Без них було б складно втримати ситуацію в окрузі", - каже староста.

Він розповідає, що деякі жителі досі залишаються в селищі чоловік попри надзвичайну небезпеку. 

"На жаль, я не можу їх примусово вислати, але звернення, заклики, рекомендації від нас надходять до людей регулярно. Здебільшого це пенсіонери і їхня відповідь: "Я тут прожив всю жизнь, куди мені їхати?". Я намагаюсь переконувати, що життя – це найдорожче, що в нас є на сьогоднішній день. Ті чотири стіни, які вони намагаються врятувати, вони того не варті. Я прошу: якщо ви любите своїх близьких і рідних – виїжджайте, будь ласка", – пояснює Сергій Іващенко.
  • З початку 2024 року російські війська понад 28 тисяч разів обстріляли Херсонську область. Вони випустили близько 158 тисяч снарядів із різних видів озброєння. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів