Підтримати нас

Аграрії з Херсонщини можуть подати заявку для отримання фінансової підтримки 

12 вересня 2024 08:50
197
Поширити:

У Державному аграрному реєстрі з 10 по 25 вересня аграрії Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Луганської, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської та Чернігівської областей можуть подати заявку для отримання фінансової підтримки. 

Про це йдеться на сторінці реєстру.

Зазначається, що кошти можуть отримати сільськогосподарські товаровиробники незалежно від організаційно-правової форми або фізичні особи – підприємці.

“Державні програмні підтримки сьогодні важливі, як ніколи. Особливо для аграріїв на окупованих територіях і в зоні активних бойових дій. Адже це не лише про розвиток територій та підтримку цієї галузі – це про продовольчу безпеку країни у стані війни. Тому запрошую аграріїв із Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Луганської, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської, Чернігівської областей скористатися державною підтримкою”– зазначив Міністр аграрної політики та продовольства України Віталій Коваль.

Кошти отримують із державного бюджету з розрахунку на 1 гектар оброблюваних угідь, засіяних або засаджених сільськогосподарськими культурами під урожай поточного року. 

Для територій: 

  • можливих бойових дій – 1000 гривень;
  • активних бойових дій та активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси – 2000 гривень.

Зареєструватися на допомогу можна ТУТ.

Заявки приймають до 25 вересня 2024 року 18:00.

  • 50 фермерів із Херсонщини отримали кредити на суму понад 200 мільйонів гривень. Більшу частину цих коштів виділили через програму “Доступні кредити 5.7.9”.
  • Кабінет Міністрів збільшив розмір компенсації для фермерів, які планують розміновувати землі сільськогосподарського призначення до 100%.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів