Підтримати нас

“Злочини окупантів на Херсонщині викликали жах навіть у досвідчених офіцерів”, – правозахисна група West Support

Vgoru
Автор статті
20 грудня 2022 17:37
621
Поширити:

Правозахисна група працювала в Херсоні та сусідніх населених пунктах із 24 по 27 листопада. За цей період зафіксували численну кількість випадків воєнних злочинів. Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів Микита Козиренко, керівник українського представництва міжнародної правозахисної агенції West Support.

“Скоєні окупантами воєнні злочини викликають жах навіть у наших досвідчених офіцерів. З нами завжди працював кваліфікований психолог. Жертви без сліз не могли згадувати те, що з ними відбулося”, – розповів Микита Козиренко.

Та найбільше вразили правозахисника два випадки. У селі Правдине фахівці знайшли масове поховання. У могилі виявили 5 тіл українських військовослужбовців, а поруч із ними тіло дівчини, яка зустрічалася з одним із них. Її здали росіянам колаборанти. Інший випадок стосувався двох хлопців:

“У Благодатному на початку війни два хлопці, 18 та 19 років, йшли по селу, побачили техніку рф. І по них відкрили вогонь по ногах та в спини. Вони ледве змогли втекти, отримали поранення, дякуючи Богу, всі живі. У них прокинулась українська лють, вони вилікувалися, та навіть поки їхнє село було в окупації, спалили коктейлями Молотова танк і БТР”, – Козиренко.

Усі матеріали по злочинах правозахисники нададуть до центрального офісу організації в Києві, а потім їх передадуть у Міжнародний кримінальний суд у Гаазі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ