Підтримати нас

Затримано співробітника херсонського СБУ, який “зливав” інформацію російським спецслужбам | Правда з фактичними помилками

Автор статті
22 липня 2021 10:38
3,758
Поширити:

Внутрішня безпека СБУ затримала співробітника УСБУ в Херсонській області, який передавав інформацію російським спецслужбам.

Про це 21 липня повідомив ресурс ОРД із посиланням на сайт "Преступности. НЕТ". У статті вказується, що викритий співробітник УСБУ в Херсонській області обіймає посаду начальника відділу аналітики.

"Преступности.НЕТ" зі свого боку посилаються на джерело в Державному бюро розслідувань і зазначають, що викритий співробітник - заступник начальника відділу аналітики.

ТЕЗА: “Затримали начальника відділу УСБУ в Херсонській області, який передавав інформацію російським спецслужбам”

ВЕРДИКТ: ПРАВДА З ФАКТИЧНИМИ ПОМИЛКАМИ

За офіційною інформацією СБУ, на Херсонщині викрили та припинили діяльність цілої агентурної мережі ФСБ РФ, яка діяла на території області.

Організатором мережі був колишній співробітник регіонального управління СБУ. Він звільнився зі служби у 2014 році й під час виїзду до Російської Федерації був завербований співробітниками ФСБ РФ.

До мережі дійсно входив діючий співробітник СБУ в Херсонській області, а крім цього - працівник місцевої прокуратури, співробітник поліції, посадовець Державної служби з надзвичайних ситуацій та колишній посадовець облдержадміністрації.

Наразі резидента ФСБ РФ та його агента, співробітника СБУ затримано. Їм оголошено про підозру за ч. 2 ст. 28 і ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального Кодексу України. Щодо інших членів мережі тривають невідкладні слідчі дії, за результатами яких будуть прийняті відповідні процесуальні рішення.

Інфографіка СБУ

Також, за офіційним повідомленням Офісу Генерального прокурора, викритий діючий співробітник СБУ обіймав посаду заступника начальника відділу і “протягом червня-липня 2021 року передав представникам ФСБ РФ відомості щодо підготовки та проведення мобілізаційного розгортання Управління СБУ в області при переведенні на функціонування в умовах особливого періоду, плани проведення тактико-спеціальних навчань, у тому числі на території Херсонського морського торговельного порту, командно-штабних навчань на території польового артилерійського складу” - цитата.

Тобто, затриманий діючий співробітник служби безпеки обіймав посаду заступника начальника відділу. Крім того, одночасно затримано не тільки його, а й організатора агентурної мережі - колишнього заступника начальника відділу УСБУ в Херсонській області. Злочин викрито слідчими Головного слідчого управління та оперативними працівниками Департаменту контррозвідки СБУ за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

P.S. Нагадаємо, співробітницю регіонального управління СБУ, яка служила спеціалістом першої категорії інформаційно-аналітичного відділу й два роки працювала на ФСБ, також затримали за розголошення російській розвідці секретної інформації влітку 2017 року.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ