Підтримати нас

Засуджені зможуть отримати безкоштовну правову допомогу

Автор статті
22 жовтня 2018 13:52
591
Поширити:

План спрямований на співпрацю у сфері надання безоплатної правової допомоги особам, які відбувають покарання у вигляді позбавлення або обмеження волі, тримаються під вартою в місцях попереднього ув’язнення або перебувають на обліку в уповноважених органах з питань пробації.

 

На виконання Меморандуму про співпрацю, який підписано між Координаційним центром з надання правової допомоги, Адміністрацією Державної кримінально-виконавчої служби України та Державною установою «Центр пробації», розроблено спільний план дій, повідомляє сайт Міністерства юстиції.

«Співпраця між системою безоплатної правової допомоги та установами виконання покарань триває уже кілька років, адже засуджені особи також потребують захисту своїх прав. А від сьогодні така взаємодія буде суттєво посилена завдяки Меморандуму та чітко визначеним у спільному плані дій завданням і заходам, що додасть системності та максимальній ефективності здійснюваних заходів, сприятиме інтеграції таких осіб у суспільство», - зазначив директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк.

Важливими напрямами спільної роботи є утворення дистанційних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги у приміщеннях установ виконання покарань, уповноважених органів з питань пробації, слідчих ізоляторах, організація та проведення спільних заходів, спрямованих на підвищення рівня правової обізнаності осіб, які відбувають покарання у виді позбавлення або обмеження волі, а також розроблення та розповсюдження інформаційних матеріалів про права та соціальні гарантії осіб, які відбувають покарання або тримаються під вартою.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ