Підтримати нас

Яка наразі ситуація у Нововоронцовській громаді

Vgoru
Автор статті
26 листопада 2022 07:59
669
Поширити:

У Нововоронцовській громаді гуманітарна ситуація залишається достатньо стабільною завдяки допомозі. 

Про це розповів журналістам Медіаплатформи “Вгору” очільник Нововоронцовської військові адміністрації Андрій Селецький під час прямого ефіру. 

“Отримуємо паливні матеріали, буржуйки, будівельні матеріали. Наразі обстрілів громади стало менше. Але Каховська ГЕС від нас всього в 5 кілометрах, тому ризик обстрілів ствольною артилерією доволі високий. Також залишилися ще місця, які були заміновані окупантами під час їх відступу. Наразі у нас кількість жителів, які повертаються, більша, ніж тих, хто виїжджає. Тому у нас стоїть не тільки питання евакуації, а й допомога мешканцям, які повертаються”, – зазначив Селецький. 

Також, за його словами, місцеві жителі отримують соціальні виплати. Укрпошта розвозить та видає кошти по населених пунктах громади. 

“У Нововоронцовській громаді продовжують працювати продуктові магазини, адміністрація. Правоохоронці дозволили займатися промисловим рибальством. А це дозволить створити робочі місця для рибалок та продаж свіжої продукції на звільненій території”, – додав очільник громади. 

Раніше ми повідомляли, що жителі Калинівської громади на Херсонщині отримали харчі, ліки та будівельні матеріали. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ