Підтримати нас

Вимкнення аналогового телебачення в Україні знову перенесли

Автор статті
15 березня 2018 19:03
596
Поширити:

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення перенесла терміни остаточного переходу з аналогового на цифрове мовлення в Україні на травень 2019 року, повідомила прес-служба ради.

«Терміни відключення аналогового сигналу в Україні перенесено... Процес вимкнення аналогового сигналу відбуватиметься, як це було передбачено і раніше, у три етапи. Перший – вимкнення аналогу в окремій області – запланований на серпень 2018 року. Другий – вимкнення аналогового сигналу на всій території країни, за винятком «UA: ПЕРШИЙ», місцевих мовників, аналогових каналів на території проведення АТО і в деяких прикордонних районах – січень 2019 року. Остаточне вимкнення аналогового сигналу в Україні має відбутися у квітні – травні 2019 року», - йдеться в повідомленні.

За словами відповідального секретаря Нацради Олександра Ілляшенка, причиною перенесення термінів стало невиконання у грудні 2017 року дії з відключення аналогового мовлення.

«Проект плану вимкнення аналогу було розроблено в листопаді 2017 року і його було презентовано на засіданні Міжвідомчої координаційної групи з питань впровадження в Україні цифрового телерадіомовлення, що створена при Адміністрації Держспецзв’язку. Етапи його виконання мали розпочатися у грудні минулого року. На початку березня 2018 року з’ясувалося, що жодні дії не виконуються, і головна причина – План не було затверджено Кабінетом Міністрів України», - цитує прес-служба слова Ільяшенко.

Він підкреслив, що План має бути обов'язково затверджений урядом.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ