Підтримати нас

В Україні визначилися з “Міс Ялинкою” року.

Автор статті
19 січня 2022 08:30
860
Поширити:

Обирати найкращу новорічну ялинку стало своєрідним трендом останніх років. Дійшло до того, що різні організації, інформагентства та просто ініціативні групи проводять свої власні, альтернативні конкурси, на яких обирають вічнозелену красуню.

Ми повідомляли, що головна новорічна ялинка Херсона та області увійшла до топ-10 українських ялинок, згідно з рейтингом Державного агентства розвитку туризму України. Водночас на ресурсі ЛУН Аеробліт 2022 херсонська ялинка у голосуванні участі не брала. Перемогу тут із великим відривом здобув новорічний об'єкт із Миколаєва, який набрав понад 11 тисяч голосів. Цю ялинку придбано ще у 2017 році за 2,8 мільйона гривень. Тоді видання “Українська правда” порівняло ціну ялинок у різних містах та назвало миколаївське новорічне дерево найдорожчим в Україні. За його інформацією, подібні в Сумах та Дніпрі коштували приблизно вдвічі дешевше.

На другому місці у конкурсі – ялинка з Чернівців (близько 3,5 тисячі голосів) та ялина з міста Буча (Київська область, близько 1,5 тисячі голосів).

Зрештою, свій власний "ялинковий" конкурс, названий "Міс Ялинка-2021", влаштувало й відоме інформагентство "Укрінформ". Агентство повідомляє, що перше місце цього разу виборола вінницька ялинка (за неї проголосувало 34% читачів). Видання так характеризує цей об'єкт:

“Головна новорічна ялинка міста встановлена ​​у Центральному парку імені Миколи Леонтовича. Вона має висоту 28 метрів та складається з 324 натуральних дерев. Прикраси – іграшки у вигляді великих бурульок та світлові 3D-кулі”.

Друге місце у цьому рейтингу посіла ялинка з Полтави, на третьому місці – ялинка з Краматорська. Херсонська ялинка не змогла пробитися до десятки найкращих ялинок читачів “Укрінформу”, але отримала похвалу.

“Нова ялинка, яку в Херсоні придбали за 1,6 мільйона гривень, відрізняється від тієї, що була раніше, - пишуть в “Укрінформі”. - Для її монтажу не потрібна спеціалізована техніка. Встановлюється каркас, усередині натягуються спеціальні мембрани. І якщо раніше вішали гірлянди та іграшки, то тепер вони вже розміщені на окремих блоках, що кріпляться до ялинки. Монтується таке дерево впродовж двох діб, воно безпечне з погляду пожежної безпеки”.

Тим часом новорічні свята поступово відходять у минуле, і вже зовсім скоро головну ялинку Херсонщини демонтують, щоб дати їй можливість “відпочити” до наступних новорічних свят.

Головне фото: Так виглядає вінницька ялинка - переможниця конкурсу “Міс Ялинка-2021”. Фото з сайту Вінницької міської ради

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ