Підтримати нас

У міському транспорті COVID-сертифікат не вимагатимуть

Автор статті
25 листопада 2021 17:30
1,080
Поширити:

В Україні на прохання мерів кількох міст мають скасувати правило щодо перевезення певної кількості пасажирів у міському транспорті «червоних» регіонів. Відтак тролейбусами, маршрутками і трамваями зможе скористатися більше людей.

Пропозиції про зміни правил роботи міського транспорту в «червоних» регіонах уже готують для відповідної постанови Кабміну. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, пише "Інтер".

Ці зміни передусім спричинені похолоданням, коли люди змушені подовгу мерзнути на зупинках, чекаючи тролейбусів і маршруток. А це може спровокувати нову хвилю гострих респіраторних захворювань, пояснив міністр.

Необхідність надавати сертифікати про вакцинацію в міському транспорті також переглянуть, пообіцяв міністр. Але Covid-сертифікат чи негативний ПЛР-тест все ще будуть необхідною умовою для проїзду в міжобласних автобусах і поїздах.

Ця вимога в міжрегіональному сполученні залишиться надовго, і ми утримуватимемо цю ситуацію, поки не знизиться рівень захворюваності. Ми переходимо на такий етап, що пандемія стає пандемією невакцинованих людей, - сказав Ляшко.

Він також сповістив, що незабаром сертифікати про повну вакцинацію вимагатимуть не тільки в «червоній», а й у «жовтій» зонах. Скажімо, у громадських місцях, на велелюдних зібраннях і концертах. Такі зміни до постанови Кабміну вже закінчують готувати.

Фото з архіву "Вгору"

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ