Підтримати нас

Тисяча гривень для щеплених. У президента знайшли, як стимулювати громадян

Автор статті
16 листопада 2021 17:36
908
Поширити:

Для українців, які здебільшого не мають особливого бажання вакцинуватися від коронавірусу COVID-19, в Офісі Президента знайшли щось на кшталт заохочення та стимулу.

Зокрема, сам президент Володимир Зеленський у своєму новому відеозверненні пообіцяв громадянам, які пройдуть повний цикл вакцинації (тобто тим, хто щепитиметься двічі) тисячу гривень!

"Програма працюватиме так: кожен, хто отримав два щеплення, зможе отримати одну тисячу гривень. Швидко і зручно, тобто через застосунок "Дія". За ці кошти можна буде придбати абонемент у спортзал або фітнес-клуб, відвідати кінотеатр, театр, музей, концертний зал чи виставковий центр. Або купити квитки для мандрівок всередині країни, на внутрішні авіа- та залізничні перевезення", - сказав Зеленський.

Глава держави підкреслив, що програма стартує з 19 грудня, на неї буде виділено близько 6 мільярдів гривень

Тим часом є всі підстави вважати, що влада провалила кампанію з вакцинації, адже організовано цей процес із самого початку було дуже погано. Найголовніше, що не відрізнялася злагодженістю інформаційна кампанія про вакцинацію, внаслідок чого маємо розколоту на два табори націю - прихильників та противників вакцинації.

Що в цій ситуації може виправити подачка в тисячу гривень, до того ж яка прийшла до українців із запізненням, зрозуміти важко.

До того ж, не забуватимемо, що платіжна спроможність українців, м'яко кажучи, залишає бажати кращого. А ті ж пенсіонери, які відрізняються дисциплінованістю і стоять у перших рядах на щеплення, думають зовсім не про фітнес-центри, походи в театр чи авіаперельоти, а про те, як щодня добути їжу та ліки. Крім того, у “глибинці” – у селах та селищах, і навіть у багатьох містах – люди не мають доступу не те, що до програми “Дія”, а й взагалі до інтернету. Та й смартфон сьогодні є далеко не в кожного українця.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ