Підтримати нас

Співробітники Херсонського художнього музею ідентифікували 25 картин з викраденої російськими окупантами колекції

Vgoru
18 січня 2023 16:00
667
Поширити:

Процес ідентифікації втрачених творів мистецтва розпочався ще 5 листопада. Про це Суспільному повідомила завідувачка інформаційно-масового відділу Херсонського обласного музею ім. О. Шовкуненка Лариса Жарких.

Музейники на ресурсі “Тверезий погляд” натрапили на статтю Тетяни Худякової “Осколки братской любви в тротиловом эквиваленте". І в ній побачили картини з херсонських експозицій.

"Текст супроводжували світлини, на яких одразу в око впали дві музейні роботи — мініатюра Івана Похитонова “Пікет на березі річки. Захід сонця” та “Пейзаж Парижа” Михайла Андрієнко–Нечитайла. Це стало сигналом до пошуку на фотографіях інших робіт, адже інформація статті підтверджувалась наочно. Сумнівів, що музейна колекція на той момент перебувала в Сімферополі, не було", — зазначає Жарких.

Перші роботи, за словами завідувачки інформаційно-масового відділу Херсонського обласного музею ім. О. Шовкуненка, вдалось упізнати одразу. А далі долучилися журналісти. Ті в сімферопольського музею отримати якісніші світлини, які згодом передали до Херсона. Так вдалося впізнали як мінімум 25 творів з Херсонського художнього музею. Звірка фондів ще триває.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів