Підтримати нас

Соцдослідження: де в Україні туристам найцікавіше

Автор статті
03 червня 2021 16:20
983
Поширити:

Перед початком літнього сезону відпусток соціологи провели дослідження, намагаючись з'ясувати, які регіони найбільше приваблюють туристів-українців.

Як виявилося, на батьківщині збираються в цьому році відпочивати більш ніж половина українських громадян, причому 44% з-поміж опитаних вважають за краще чужі регіони, і лише 27% збираються відпочити в межах своєї області.

У пріоритетах українських туристів - Одеська область, куди збираються поїхати 17,4% громадян. Далі йдуть Закарпаття (11,8%), Запорізька область (7,7%) і Львівська область (6,7%).

На Одещині, перш за все, людей приваблює море, а також архітектурні ансамблі й колоритна кухня. Закарпаття подобається любителям гір і, знову-таки, автентичної кухні. У Львівській області відзначають солідний сервіс і демократичні ціни. У Запорізькій області туристів цікавлять курорти на узбережжі Азовського моря (такі, як Бердянська коса і Кирилівка) та екскурсії по місцях козацької слави.

Примітно, що Херсонщина, яку можновладці не один рік позиціюють як "туристичну перлину України", до рейтингу найпривабливіших туристичних регіонів не потрапила.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ