Підтримати нас

Росія спалює свій природний газ і хоче «заморозити» Європу

Vgoru
Автор статті
05 серпня 2022 13:48
901
Поширити:

За російським кордоном тижнями вирує полум’я, пише фінське видання Yle.

Дачник, який зв'язався з Yle, сказав, що вечорами на узбережжі муніципалітету Віролахті, яке розташований прямо біля східного кордону країни, будь-хто може бачити заграву.

За даними супутникових знімків системи моніторингу пожеж NASA, на компресорній станції «Портова» російської газової та нафтової групи «Газпром» щодня з 17 червня виявляють полум’я. Компресорна станція - це підприємство, де підвищується тиск газу і тим самим збільшується пропускна здатність газової мережі. Ймовірно, причиною заграви стало спалювання природного газу на факелі компресорної станції. Це означає контрольоване та навмисне знищення горючого ресурсу. Фінляндія не отримує російський природний газ з травня, бо відмовилася платити за нього в рублях, як того вимагала рф.

Генеральний директор оператора газотранспортної системи Сергій Макогон так прокоментував появу гігантського факела на кордоні.

«Припинивши транзит через Польщу, зменшивши транзит через Україну та навіть ПП 1, оголосивши форс-мажор для клієнтів, що залишилися в ЄС, «Газпром» почав у промислових масштабах спалювати надлишки газу…

Експорт «Газпрому» у липні зменшився на 58%, а видобуток – на 38%. Але це вже не лякає президента Володимира Путіна, який, як стверджують джерела Bloomberg, дав доручення морити Європу газовим голодом аж до скасування санкцій. Росії вже «нічого втрачати», констатує Bloomberg. Замість продажу газу до ЄС рф просто спалює його.  Наступним кроком може стати повне припинення росією постачання газу до ЄС. Використання газу у якості зброї вже очевидно всім».

Коментуючи допис Сергія Макогона, користувачі Фейсбук пишуть, що це цілком очікувані кроки рф. Бо її газ –  таки зброя. Та уїдливо висловлюють респекти Ангелі Меркель – колишній канцлерці Німеччини і лідерці Євросоюзу, яка свого часу на всіх трибунах намагалася переконати світ, що російський газ  - винятково бізнесовий проєкт.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ