Підтримати нас

Президент позбавив генеральських звань двох колишніх СБУшників

Vgoru
Автор статті
01 квітня 2022 06:39
2,431
Поширити:

Президент України Володимир Зеленський звинуватив у зраді та позбавив генеральських звань двох колишніх співробітників СБУ. Про це президент повідомив у вечірньому зверненні 31 березня.

«Зараз у мене немає часу займатися усіма зрадниками. Але поступово всі вони покарання отримають. Тому вже більше не генерали ексначальник головного управління внутрішньої безпеки СБУ Наумов Андрій Олегович та ексначальник УСБУ в Херсонській області Криворучко Сергій Миколайович» - сказав Зеленський.

Нагадаємо, Сергій Криворучко очолював УСБУ в Херсонській області з 7 листопада 2019 року. Військове звання бригадного генерала присвоєне полковнику Сергію Криворучку — Указом Президента України Володимира Зеленського  24 серпня 2021 року.

Ще один бригадний генерал - Андрій Наумов, ексначальник Головного управління внутрішньої безпеки СБУ, виїхав за кордон за лічені години до повномасштабного вторгнення армії РФ в Україну 24 лютого. Нині його діяльність розслідують правоохоронці за статтею «державна зрада». Про це повідомляють журналісти програми «Схеми» (проєкт Радіо Свобода) з посиланням на свідчення незалежних один від одного джерел серед правоохоронців.  

Андрій Наумов – фігурант низки журналістських розслідувань про контрабандний імпорт та корупційні схеми на митниці. Фігурував у розслідуванні журналістів «Схем» про набуття елітного майна, не порівняного з офіційними доходами держслужбовця.

Як встановили журналісти «Схем», перед початком повномасштабного вторгнення армії РФ Андрій Наумов у супроводі кількох людей залишив Україну 23 лютого. Його родина виїхала раніше.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ