Підтримати нас

Озолотитися на “договірняках”. У мережі набирає популярність ще один вид електронного шахрайства

Автор статті
29 грудня 2021 06:40
1,067
Поширити:

Шахраї та аферисти в час цифрових технологій стають все більш витонченими. Кількість "лохотронів" у світовій мережі вже обчислюється десятками, якщо не сотнями. Так, останнім часом активно просуває свої послуги проєкт під назвою “InsideMarket” (обережно - "токсичне" посилання!).

На сайті проєкту повідомляється: його "співробітники" нібито мають особливо цінну інсайдерську, "внутрішньо-малодоступну", як написано в передмові, інформацію, завдяки якій кожен  може вже за перший місяць  заробити від 1,300 доларів чистого прибутку. Судячи з опису, інформація полягає у відомостях про "договірняки" у спортивних іграх, насамперед - футбольних.

Користувачам, які клюнули на цей гачок, пропонують "отримати інформацію про перемогу команди від нас, поставити свою суму, зняти гроші, отримати відсоток собі і нам, знову поставити, і так по колу".

Тим самим, мовляв, можна бути по 2-3 рази на день у плюсі. При цьому в розділі "Навіщо ми набираємо команду?" вказується, що співпраця повністю прозора, і наперед “конторі” нічого платити не треба. А трохи нижче вже є пункт, який суперечить цьому: “Для старту роботи від вас потрібно мати одноразово мінімальну суму в розмірі 99 гривень на поповнення вами балансу вашого акаунта в букмекерській конторі, з якого ви вестимете роботу”.

Цікаво, що потенційних “партнерів” додатково надихають: “Діє обхід податків і уникнення блокування рахунків. За високих ставок і висновків - букмекерська контора та банк починали цікавитись нашою діяльністю, що нам зовсім не потрібно”.

Погодьтеся, вже одне це повідомлення про ухиляння від податків має  насторожити будь-яку розумну людину.

Ще одна цікава "фішка", розміщена на сайті: у правому верхньому кутку функціонує нібито "онлайн-лічильник", в якому повідомляється, скільки вакантних місць для приєднання до "команди" залишилося на цю хвилину. Зважаючи на цей лічильник, охочих влитися в “дружній колектив” стільки, що вакансії тануть  на очах. Але варто лише оновити ресурс – і відлік вакансій починається наново!

Але найдивовижніше, що головою цієї  сумнівної “компанії” представлено громадянина Сергія Михайленка, який називає себе колишнім футболістом, що повісив бутси на цвях через травму. Тут же його фото. А особливо вражає, що нехитрі маніпуляції в Гуглі дозволяють швидко визначити, що Сергій Михайленко насправді - фігура цілком пристойна і навіть дуже відома у футбольних колах! Саме він є президентом фан-клубу київського "Динамо". З новин, які можна відкрити на різних ресурсах і які також мають фотографії, випливає, що ми не помилилися: це той самий Сергій Михайленко.

Ось, наприклад, інтерв'ю Сергія для сайту “Динамо”: https://cutt.ly/aUbOSgz 

А це - інформація  про те, як Михайленко разом із самим президентом київського клубу Ігорем Суркісом займається благодійністю: https://cutt.ly/JUbODHH 

Зізнатися, важко повірити, що настільки публічна персона може займатися такою сумнівною діяльністю, не гребуючи навіть збиранням інформації про договірні ігри.

Однак, хоч би що говорили про розсудливість громадян, як з'ясовується, на “наживку” клює достатньо багато українців. Деякі з них залишили свої відгуки  на ресурсі “Call-info.top”, який є телефонним довідником мобільних номерів України.

Так, один із користувачів визнає, що зовсім недавно, 13 грудня 2021 року, "повівся" на обіцянки "InsideMarket" і погодився на цей проєкт працювати.

“Велику кількість ставок дають на програшні матчі, - пише ця людина на правах аноніма. - Обіцяють повернення коштів суворо через 96 годин після програшу ставки, але тільки в тому випадку, якщо ви не припиняєте робити ставки на ігри, які вони продовжують скидати. У мене з 13 грудня пішли програшні матчі. Гроші не повертають – скаржаться на  проблеми. Менеджер Катя взагалі замовкла, коли я попросив повернути гроші за програшні ставки. Лохотрон, обманка – не ведіться!”.

Загалом користувачі ресурсу оцінили рівень небезпеки проєкту “InsideMarket” як стовідсотковий. Є думка, що на бурхливу активність цієї підозрілої компанії мають звернути пильну увагу не лише й не так букмекерські контори та банки, як правоохоронні органи.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ