Підтримати нас

"Нафтогаз" повідомив про масштабну реформу

Автор статті
03 січня 2020 16:30
758
Поширити:

Відзначається, що, у свою чергу, «Оператор ГТС України» окремим актом прийняв на баланс активи української ГТС від «Укртрансгазу».

Про це повідомляє УНІАН.

Керівники АТ «Укртрансгаз» і АТ «Магістральні газопроводи України» (МГУ) 1 січня підписали акт прийому-передачі, після чого ТОВ «Оператор газотранспортної системи України» (ОГТСУ) перейшло у володіння МГУ. 

Відзначається, що своєю чергою «Оператор ГТС України» окремим актом прийняв на баланс активи української ГТС від «Укртрансгазу». Акт прийому-передачі містить понад 47 тисяч одиниць балансовою вартістю понад 32 млрд грн. Цей акт погодили всі залучені в процес анбандлінгу ГТС сторони - НАК «Нафтогаз України», Фонд державного майна, Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Міністерство фінансів, Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища.

«Це був завершальний етап процесу відділення газотранспортної системи України від «Нафтогазу». Анбандлінг ГТС завершено вчасно, незалежний оператор почав повністю самостійну діяльність», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що це була найбільш масштабна реформа в енергетичному секторі за всю історію незалежної України. «Україна виконала вимоги Третього енергопакету і довела, що є відповідальним і надійним партнером.

«Нафтогаз» перестав бути акціонером оператора ГТС, але стає його великим клієнтом і готовий підтримувати в ініціативах, спрямованих на розвиток конкурентного та прозорого газового ринку», - підкреслив голова правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ