Підтримати нас

Майже третина вчителів початкових класів не змогли пройти сертифікаційні тести

Vgoru
Автор статті
13 квітня 2021 05:51
1,005
Поширити:

Цього року вчителі початкових класів мали пройти незалежне тестування фахових знань та вмінь, яке проходило у рамках проєкту сертифікації педагогічних працівників.

27% вчителів не змогли набрати мінімум балів, повідомляє сайт «Освіта» із посиланням на дані Державної служби якості освіти.

Цього року в тесті було 100 завдань. Щоб виконати їх, вчителі мали 180 хвилин. Кожна правильна відповідь давала 1 бал. Щоб тест вважався успішно складеним, необхідно було набрати хоча б 60 балів.

Сертифікаційне ЗНО мало на меті перевірити теоретичні знання з освітніх галузей, володіння методикою навчання, як викладачі здатні планувати й організовувати освітній процес тощо. Так, для оцінювання останнього пункту було виділено 14% питань. 73% пунктів стосувалися рівня забезпечення і підтримки навчання, виховання і розвитку учнів. Решта були присвячені питанням, які б показали вміння створювати освітнє середовище.

Ті вчителі, які набрали прохідний бал, зможуть взяти участь у другому етапі сертифікації. Він передбачає заповнення анкети самооцінювання власної педагогічної майстерності. Термін заповнення цих анкет збігає 15 квітня.

«Метою самооцінювання є відстеження та оцінювання учасником сертифікації динаміки особистісного зростання та індивідуального розвитку, виявлення сильних та слабких сторін власної професійної діяльності, а також осмислення подальшого професійного вдосконалення», – повідомляють на сайті.

В анкеті запропонують 100 тверджень. Вони будуть відповідати компетентностям, які зазначені у професійних стандартах учителів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ