Підтримати нас

Лами допоможуть боротися з коронавірусом

Автор статті
24 вересня 2021 12:00
1,280
Поширити:

Британська лама на ймення Фіфі стала черговою надією перемогти коронавірус. Нові препарати вже тестують у клінічних випробуваннях.

Журнал  Nature Communications видрукував дослідження професора Нейсміта та його співробітників з Інституту Розалінд Франклін в Оксфордширі , під час якого заражених коронавірусом гризунів  лікували новим  спреєм і вони повністю одужали упродовж 6 днів.

Поки що намагалися  вилікувати лише лабораторних тваринок, але Організація з охорони громадського здоров'я Англії оприлюднила заяву, що новий препарат - один з "найефективніших засобів для нейтралізації SARS-CoV-2", які вони будь-коли тестували.

Перспективні ліки виготовляють з версій антитіл, їх організми лам і верблюдів продукують як імунну відповідь на інфікування  коронавірусом.

Ламі Фіфі ввели крихітну часточку вірусного білка, спонукавши її імунну систему виробляти особливі молекули. Вони і стали основою дивовижного препарату.

Нову терапію випробують на людях, тоді її можна буде використовувати для лікування і навіть профілактики інфекції, стверджуть вчені.

Лами та альпаки спроможні виробляти антитіла, які знищують віруси.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ