Підтримати нас

Кримінальну справу Аліси Вербицької вже передано до суду

Автор статті
12 травня 2021 09:35
31,736
Поширити:

Кримінальну справу за звинуваченням очільниці управління комунальної власності Херсонської міської ради Аліси Вербицької у зловживанні владою/службовим становищем передано до Херсонського міського суду. Справу розглядатиме суддя Людмила Валігурська. Підготовче засідання призначено на 9 годину ранку 13 травня.

Правоохоронці інкримінують Алісі Вербицькій злочин за ч. 1 ст. 364 Кримінального Кодексу України: Зловживання владою або службовим становищем, тобто умисне, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для самої себе чи іншої фізичної або юридичної особи використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян або державним чи громадським інтересам, або інтересам юридичних осіб.

Стаття передбачає від шести місяців арешту до трьох років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом 4 250 – 12 750 гривень.

Нагадаємо, справа стосується підвалу житлового будинку на проспекті Текстильників, 3 загальною площею 184,3 кв. м. 

Цю нерухомість орендує товариство з обмеженою відповідальністю “Південний регіон” (з кола бізнес-інтересів родини Путілових). Формально підвал використовується під склади, але по факту там розташовано ресторан. 

Товариство “Південний регіон” ще у 2011 році хотіло викупити орендоване приміщення за 250 тис. грн, проте йому відмовили. Однак два роки тому очільниця управління комунальної власності Херсонської міської ради повернула підприємству кошти, сплачені за оренду (майже 150 тисяч гривень) та надала ТОВ “Південний регіон” офіційного листа, що між товариством та  управлінням комунальної власності міськради немає ніяких договірних відносин.

Підприємство ж одразу звернулося до Господарського суду з позовом про визнання за ним права власності на підвал за так званою набувальною давністю. Бо, начебто, десять років доброчесно користується чужим майном, а власник досі ніяких прав на нього не заявив. Проте «схема» не вдалася, - юристи міськради змогли відстояти майно громади і в першій інстанції, і у Верховному Суді.

А Аліса Вербицька опинилася на лаві підсудних. 

Причетність очільниці УКВ до спроби розпродати за безцінь інші 87 комунальних приміщень в рамках цієї справи правоохоронці не розслідували.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ