Підтримати нас

Комітет ООН визнав незаконними російські органи влади в Криму

Vgoru
Автор статті
24 листопада 2020 11:10
1,079
Поширити:

Міжнародне співтовариство в черговий раз проявило солідарність з Україною в захисті її територіальної цілісності та незалежності.

63 країни-партнери України стали співавторами проєкту резолюції «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь, Україна», ухваленого 18 листопада 2020 року, повідомляє Українська Гельсінська спілка з прав людини.

Ключові положення резолюції є наступними:

  • органи РФ у тимчасово окупованому Криму є незаконними і їх слід називати виключно «окупаційні органи Російської Федерації»;
  • продовження РФ протиправної діяльності з переселення російських громадян на півострів, примусова зміна громадянства негативно впливає на реалізацію економічних і соціальних прав кримчан та змушує їх покидати Крим, що є прихованою формою депортації осіб, які захищені Женевськими конвенціями в умовах окупації;
  • у Криму мають місце політичні репресії проти кримськотатарського народу та переслідування журналістів;
  • РФ повинна надати безперешкодний доступ до Криму міжнародним моніторинговим місіям.

УГСПЛ зробила внесок в процес напрацювання положень резолюції та вітає те, що Крим залишається на порядку денному ООН. Вже у грудні цього року даний документ офіційно може стати п’ятою резолюцією Генеральної асамблеї ООН щодо захисту прав людини в окупованому Криму.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ