Підтримати нас

Ігор Колихаєв попросив пояснити, як працювати в умовах окупації

Vgoru
Автор статті
19 квітня 2022 08:30
4,057
Поширити:

Херсонський міський голова Ігор Колихаєв написав звернення, в якому попросив президента і владу роз'яснити, як він та працівники міськради мають працювати в умовах облоги міста російськими військовими.

 

Про це, зокрема, повідомляє Українська правда із посиланням на звернення самого Колихаєва.  

"Прошу у найкоротший термін надати роз'яснення (рекомендації) щодо дій Херсонської міськради у разі спроб встановлення на території громади, облцентру, області військовими підрозділами РФ влади агресора, зміни прапора, введення "рубльової зони", - пише Колихаєв.

Перш за все, міського голову турбують наступні питання:

  1. написання посадовими особами та працівниками заяв щодо: звільнення, переведення на віддалений режим роботи із зміною відповідно місця розташування адміністративної будівлі міськради, посадових обов'язків та права підпису розпорядчих, фінансових та інших документів; 

  2. виконання повноважень керівниками комунальних підприємств, засновником яких є міськрада;

  3. подальші дії органів місцевого самоврядування в ситуації припинення роботи управління Державної казначейської служби України у Херсонській області (припинення виплат пенсій, соцвиплат, заробітних плат, тощо) та функціонування підприємств, що забезпечують життєдіяльність населених пунктів громади (світло-, газо-, водо-, електропостачання, вивіз сміття, тощо).

Колихаєв також зазначив, що місто перебуває в облозі окупантів, а українські державні органи припинили здійснення своїх повноважень.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ