Підтримати нас

Адміністратор української "Вікіпедії": У 2020 році люди стали менше цікавитися політикою

Автор статті
01 лютого 2021 13:41
1,024
Поширити:

Торік до топ запитів до української "Вікіпедії" потрапила тема коронавірусу, зазначив адміністратор українського розділу онлайн-енциклопедії Антон Процюк.

Він також повідомив, що запити до української "Вікіпедії"  свідчать про зниження в її користувачів інтересу до політики. 

 "Звичайно, впливають на запити поточні події. Наприклад, у 2019 році багато читали про політиків, тоді якраз до топ-20 потрапила стаття про президента України Володимира Зеленського. Але торік люди стали менше цікавитися політикою, і в топ потрапила тема  коронавірусу – що таке пандемія, інформація про сам вірус".

Адміністратор підтвердив, що найпопулярнішими статтями українського розділу "Вікіпедії" стали у 2020 році матеріали про Україну та поета і художника Тараса Шевченка.

"2020 року на тлі карантину та пандемії українська "Вікіпедія" і "Вікіпедія" в цілому були рекордно популярними, рекордна кількість людей зверталася за знаннями, інформацією як просто під час карантину, так і під час онлайн-навчання. Традиційно велику роль відіграє шкільна програма. "Вікіпедія" – корисний ресурс для учнів і вчителів", - сказав Процюк.

Станом на березень 2020 року в українській "Вікіпедії" було приблизно 5 тисяч активних авторів, серед них - 46 адміністраторів і 481 патрульний, які перевіряють статті та стежать за дотриманням правил, повідомляли у "Вікімедіа Україна".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ