Підтримати нас

Журналісти спростували російський фейк щодо подвійних цінників у супермаркеті в Херсоні

Вгору
Автор статті
26 січня 2024 16:43
457
Поширити:

Журналісти “Ґвара Медіа” спростували фейк про подвійні цінники в гривні та рублях у херсонському АТБ, який розповсюджують проросійські телеграм-канали.

Згідно з їхньою інформацією, на відео закадровий голос, використовуючи нецензурну лексику говорить, що начебто в мережі супермаркетів «АТБ-Маркет» в Херсоні продають товари ще й в рублях.


На відео видно, що наліпки-цінники за 19 січня 2024 року на двох товарах: «огірок перший ґатунок» 23,71 грн або 55,71 руб та «томат тепличний» 35,57 грн або 83,08 руб, йдеться в матеріалі.
У “Ґвара Медіа” зауважили, що компанія «АТБ-Маркет» не використовує наліпки-цінники для овочів та фруктів, їх зважують на касі. Лише для вагових солодощів та хлібобулочних виробів власного виробництва використовують наліпки-цінники.


Також журналісти придбали цукерки в одному з супермаркетів АТБ для порівняння з відео. За їхніми спостереженнями оригінальна наліпка має інший формат друку. Окрім того, у скриншоті цінника з відео, немає логотипа торгової марки «АТБ», а також мережа супермаркетів використовує слово «запаковано», замість «упаковано».


На наліпці з відео вказана адреса м. Херсон, вул. Вишнева, 159, за якою немає супермаркету “АТБ”. Він розташований по вул. Вишнева, 157/71.

Також інформацію щодо продажу товару в гривнях і рублях спростувала сама компанія.

Медіаплатформа “Вгору” аналізувала російські фейки. Зокрема, про те, що Росія фотошопить втрати ЗСУ на Херсонщині.  Розповідали про фейковий канал 35-ї окремої бригади морської піхоти. Аналізували, як Сальдо бреше про те, що чоловікам заборонено виїжджати з Херсонської області.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ