Підтримати нас

Журналісти розповіли про переслідування під час окупації Херсонщини на Всесвітньому дні свободи преси

07 травня 2024 07:54
149
Поширити:
Фото: Детектор медіа

4 травня, журналісти з Херсонської області взяли участь у щорічній конференції ЮНЕСКО до Всесвітнього дня свободи преси у столиці Чилі – Сантьяго. Де розповіли про переслідування в російській окупації.

Про це розповідає Детектор медіа.

Учасниками стали: Наталя Гуменюк, українська журналістка, співзасновниця проєкту та виконавча директорка Лабораторії журналістики суспільного інтересу, Олег Батурін – журналіст з окупованого міста Каховка, якого незаконно затримали військові РФ та піддали тортурам у березні 2022-го та Анжела Слободян – українська журналістка, кореспондентка ТРК “Україна”, яка записувала ефіри з окупованого Херсона, її затримали 5 липня 2022 року й вона перебувала в полоні протягом місяця.

На конференції відбулась прем’єра документальної стрічки “Доступ до інформації. Репортажі з окупації”, яка розповідає про ув’язнення і тортури Олега Батуріна та Анжели Слободян та роботу українських журналістів в окупації.

  • На територіях деокупованих населених пунктів Херсонської області виявили 20 катівень та місць несвободи, де російські військові незаконно утримували та катували громадян України.
  • ООН представила звіт, в якому зафіксовані катування російськими військовими місцевих жителів під час окупації Херсона.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ