Підтримати нас

Комісія ООН оприлюднила звіт із розслідуванням катувань людей на Херсонщині

Вгору
Автор статті
16 березня 2024 16:30
252
Поширити:
Фото Олександра Корнякова/ катівня у Херсоні

В ООН представила звіт, в якому зафіксовані катування російськими військовими місцевих жителів під час окупації Херсона. 

Про це йдеться у доповіді комісії ООН.

За свідченнями колишніх затриманих, їх катували військові РФ та співробітники ФСБ в захоплених ізоляторах тимчасового тримання у Херсоні та Херсонської області. 

Під час розслідування стало відомо, що фізичні та психологічні катування застосовувались до людей, щоб отримати інформацію про ЗСУ та тих, хто з ними співпрацює. 

“Приблизно в липні 2022 року тюремні охоронці з РФ замінили російських військовослужбовців, які спочатку керували цим місцем тримання під вартою, а допити почали проводити співробітники ФСБ, яких називали “слідчими”. Вони віддавали охоронцям накази щодо поводження із затриманими”, – зазначають у доповіді. 
 За словами потерпілого, віддавались такі накази:
“Катування електричним струмом та допит”.
  • Судитимуть двох російських військових за вбивство жителя села Нова Збур’ївка Херсонської області.
  • Працівники поліції заочно повідомили про підозру в жорстокому поводженні із цивільним населенням, поєднаному з умисним вбивством 20-річному військовому Нацгвардії РФ. У Херсоні він охороняв катівню, яку окупаційна влада створила в будівлі захопленого ізолятора тимчасового тримання. Також він ув'язнював і катував людей. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ