Підтримати нас

Оголосили підозру військовому РФ, який у Херсоні незаконно ув'язнював і катував людей

Вгору
Автор статті
14 березня 2024 17:59
194
Поширити:
Катівня в Херсоні. Автор фото Олександр Корняков

Працівники поліції заочно повідомили про підозру в жорстокому поводженні із цивільним населенням, поєднаному з умисним вбивством 20-річному військовому Нацгвардії РФ. Йому загрожує довічне ув'язнення.

Про це повідомила поліція Херсонської області.

За даними слідства, у Херсоні він охороняв катівню, яку окупаційна влада створила в будівлі захопленого ізолятора тимчасового тримання. Також підозрюваний незаконно ув'язнював і катував людей.

Правоохоронці пишуть, що встановили чотирьох херсонців, яких викрадали російські окупанти. Їм не давали воду та їжу, також утримували їх в антисанітарних умовах. 

Військовий охороняв камери та водив людей на допити, застосовуючи до них психологічне та фізичне насильство. Російські військові катували незаконно затриманих херсонців і звинувачували їх у співпраці зі ЗСУ. Також вони вимагали розповідати про місцеперебування тероборонівців, проукраїнськи налаштованих людей, йдеться в повідомленні. 

Зазначається, що незаконно затриманим херсонцям не надавали медичну допомогу.

Окрім цього, у ніч на 18 червня 2022 року підозрюваний з іншими російськими військовими в катівні вбили 42-річного чоловіка, стверджують правоохоронці.

  • Національна поліція України заочно повідомила про підозру стрільцю роти 143 полку оперативного призначення федеральної служби військ національної гвардії РФ Роману Попову за те, що він катував херсонця. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ