Підтримати нас

Знімок із наслідками після підриву Каховської ГЕС серед переможців у World Press Photo 2024

Автор статті
04 квітня 2024 09:40
185
Поширити:
Фото Йоганни-Марії Фріц

У конкурсі World Press Photo 2024 року в Європейському регіоні відзначили світлину Йоганни-Марії Фріц "Каховська дамба: Повінь у зоні бойових дій" (Kakhovka Dam: Flood on a War Zone).

Про це йдеться на сторінці конкурсу.

На фото зображені Віктор та його волонтерська команда, які евакуювали Валентину та її собаку Боса з Корабельного району Херсона, йдеться в повідомленні.

Журі зазначило, що підхід фотографа розкриває вплив людини та озброєння на навколишнє середовище. Також привертає увагу до війни в Україні.

На сайті вказано, що 6 червня 2023 року внаслідок вибухів була пошкоджена стіна контрольованої Росією Каховської дамби, що спричинило масштабні повені в Херсоні. Згідно з повідомленнями міжнародних ЗМІ, через прорив дамби повністю затопило близько 17 тисяч 500 будинків. 

  • Військові РФ підірвали Каховську ГЕС 6 червня 2023 року. Через це було затоплено 600 км² території Херсонщини. У населених пунктах, розташованих вище греблі Каховської ГЕС, виникла проблема з питною водою.
  • ООН оцінювало, що Україна зазнала збитків на суму майже $14 мільярдів через руйнування греблі Каховської ГЕС. 
  • Ліквідація наслідків підриву Каховської ГЕС завершилася 30 серпня 2023 року. Постраждало 180 населених пунктів Херсонської, Дніпропетровської та Миколаївської областей, у яких проживало майже 900 тисяч людей.
  • На півдні України було підтоплено понад 4 300 будинків та загинуло близько 34 людей.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ