Підтримати нас

Злочини РФ проти дітей на Херсонщині: скільки кримінальних проваджень відкрила прокуратура

11 жовтня 2024 13:51
223
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"

Упродовж 9 місяців 2024 року прокуратура Херсонщини провела слідчі дії у 862 кримінальних провадженнях, які пов’язані зі збройною агресією РФ проти України та злочинами, вчиненими стосовно дітей.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

Загалом за цей період 177 неповнолітніх отримали травми, а 40 загинули. Також до 2 дітей застосували сексуальне насильство.

Прокуратурі відомо й про факти:

викрадення та незаконного позбавлення волі 25 неповнолітніх;
незаконного переміщення (депортації) 730 неповнолітніх;
вербування неповнолітніх для участі у бойових діях;

У Херсонській області руйнувань зазнали понад 700 об’єктів дитячої інфраструктури, включаючи навчальні та медичні заклади.

  • Станом на березень 2024 року в Херсонській області в розшуку перебуває близько 500 дітей, яких вивезли на підконтрольну РФ територію.
  • За даними ООН, станом на листопад 2023 рік українська влада проінформувала, що, за винятком поодиноких випадків, більшість дітей із Херсонського обласного будинку дитину ще залишаються на підконтрольній РФ території.
  • Британська агенція новин Reuters повідомляла, що Росія засекретила дані про дітей, яких окупаційна влада незаконно вивезла з Херсонщини до Криму чи РФ.
  • 2 вересня 2022 року о дев'ятій ранку з дитбудинку в Херсоні забрали десятимісячну Маргариту Прокопенко та півторарічного Іллю Ващенка.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів