Підтримати нас

Жителька Херсона, яка брала участь у незаконному референдумі, отримала підозру від СБУ

Вгору
Автор статті
25 лютого 2024 10:45
545
Поширити:

Служба безпеки України повідомила про підозру в колабораціонізмі жительці Херсона 41-річній Тетяні Ясенчук, яка брала участь у проведенні незаконного референдуму про приєднання Херсонської області до РФ.

Про це повідомляє Медіаплатформа “Вгору” з посиланням на текст підозри.

За даними слідства, Ясенчук обійняла посаду окупаційної заступниці директора з фінансово-економічної діяльності Херсонського морського торговельного порту в незаконному органі влади. 

На період проведення незаконного референдуму, жінка стала членом окупаційної “Дільничної виборчої комісії №102”, розташованої у Центральному районі Херсона. Також Ясенчук виділила для незаконної виборчої комісії приміщення “Херсонського морського торговельного порту”, обладнання для голосування та агітаційні матеріали.

У тексті підозри йдеться, що під час проведення незаконного референдуму Тетяна Ясенчук приймала виборців, видавала бюлетені для голосування, перевіряла виборців відповідно до наявних списків та агітувала жителів Херсона голосувати за приєднання до РФ.

Тетяні Ясенчук загрожує ув’язнення на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без.

  • За колабораціонізм перед судом постане житель Херсона, який брав участь в організації проведення незаконного референдуму на території Микільської громади.
  • Нещодавно Служба безпеки України повідомила про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України колишньому голові окупаційної громадської ради військово-цивільної адміністрації Херсонської області 85-річному Володимиру Овчаренку.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ