Підтримати нас

За участь у проведенні незаконного референдуму судитимуть жителя Херсона

Вгору
Автор статті
21 лютого 2024 18:39
261
Поширити:
Ілюстративне фото

За колабораціонізм перед судом постане житель Херсона, який брав участь в організації проведення незаконного референдуму на території Микільської громади.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура 
 
За даними слідства, у вересні 2022 року обвинувачений брав участь в організації та проведенні незаконного референдуму щодо приєднання Херсонської області до складу РФ.

Чоловік ходив по домівках жителів Микільської громади з урною для незаконного голосування та агітував людей голосувати за приєднання до Росії.

Прокуратура повідомляє, що обвинуваченого затримано.

Чоловіку загрожує від п’яти до десяти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без.

  • Заочну підозру в державній зраді отримала 49-річна колишня співробітниця Головного управління Державної податкової служби в Херсонській області, Автономній Республіці Крим та місті Севастополі.
  • Житель Херсона отримав обвинувачення в державній зраді за передачу інформації про розташування Збройних сил України російським військовим.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ