Підтримати нас

За державну зраду судитимуть жителя Херсона, який передавав інформацію про ЗСУ

Вгору
21 лютого 2024 15:39
295
Поширити:
Ілюстративне фото

Житель Херсона отримав обвинувачення в державній зраді за передачу інформації про розташування Збройних сил України російським військовим.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.
 
За даними слідства, чоловік збирав та передавав російському представнику дані про місця розташування, пересування та техніку ЗСУ й інших сил Оборони в Херсоні, по яких армія РФ планувала завдавати ракетні та артилерійські удари.
 
Усю інформацію обвинувачений передавав російським військовим через один із месенджерів. Телефон, з якого велися діалоги, слідчі виявили під час обшуку в помешканні чоловіка.

Чоловіка заарештували і йому загрожує до 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

  • Національна поліція 20 лютого повідомила про підозру в колабораціонізмі 57-річній окупаційній ректорці ХДУ Тетяні Томіліній, 52-річній власниці компанії “Херсонліфт” Олені Дмитрук, окупаційному голові Олешківської громади 64-річному Георгію Журавку. Вони стали депутатами незаконної окупаційної адміністрації на Херсонщині – херсонської обласної думи.
  • Прокурори заочно оголосили підозру в службовій недбалості, добровільному зайняті посади в незаконному правоохоронному органі та участь у проведенні незаконних виборів на окупованих територіях 66-річному Євгенію Поповчуку депутату Генічеської міської ради Херсонської області.
Підтримати нас можна тут https://base.monobank.ua/
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ