Підтримати нас

Житель Херсонщини отримав підозру: очолив захоплений Азово-Сиваський національний природний парк

Вгору
Автор статті
20 лютого 2024 21:56
513
Поширити:
Фото зі сторінки Генічеської МВА

Прокурори заочно оголосили підозру у службовій недбалості, добровільному зайняті посади в незаконному правоохоронному органі та участь в проведенні незаконних виборів на окупованих територіях 66-річному Євгенію Поповчуку депутату Генічеської міської ради Херсонської області. 

Про це йдеться у тексті підозри на сторінці Офісу Генерального прокурора.

За даними слідства, Поповчук не пізніше 20 лютого 2023 року обійняв посаду директора в незаконно створеній державній установі “Азово-Сиваський національний природний парк”.

Також правоохоронці стверджують, що підозрюваний взяв участь у виборах, як кандидат від партії “Єдина Росія” на окупованій території Генічеського району на Херсонщині.

  • Євгеній Поповчук був депутатом Генічеської МВА від забороненої в Україні політичної партії “Опозиційна платформа – за життя”. 
  • Окрім цього він був у списках російської партії “Єдина Росія” по окупованому Генічеському району. 
  • За даними Центру журналістських розслідувань, Євгеній Поповчук має паспорт РФ. Саме Поповчук перетворив природоохоронну територію в розважальну зону для російських окупантів.
  • Азово-Сиваський національний природний парк армія РФ окупували у перший день повномасштабного вторгнення. Це поліфункціональна заповідна територія кластерного типу в межах Генічеського і Новотроїцького районів Херсонської області. Парк є неприбутковою бюджетною, природоохоронною, рекреаційною, культурно-освітньою, науково-дослідною установою загальнодержавного значення, що належить до складу природно-заповідного фонду України. Його створили з метою збереження генофонду рослинного і тваринного світу, унікальних природних комплексів північного Приазов’я та раціонального використання їх у наукових, природоохоронних, господарських і рекреаційних цілях.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ