Підтримати нас

На Херсонщині підозру від СБУ отримав окупаційний ексголова громадської ради

Вгору
24 лютого 2024 11:56
413
Поширити:

Служба безпеки України повідомила про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України колишньому голові окупаційної громадської ради військово-цивільної адміністрації Херсонської області 85-річному Володимиру Овчаренку.

Про це повідомляє Медіаплатформа “Вгору” з посиланням на текст підозри.

За даними слідства, окупаційна громадська рада за керівництва Овчаренка сприяла проведенню незаконного референдуму про вихід Херсонської області зі складу України та приєднання до РФ.

Під керівництвом обвинувачуваного окупаційний орган влади відкрив приймальні нібито для звернень та консультацій населення у Генічеську, Скадовську, Бериславі, Каховці, Новій Каховці, Голій Пристані, Новотроїцькому, Білозерці, Чорнобаївці та Таврійську.

У тексті підозри йдеться, що 7 липня 2022 року під головуванням Овчаренка в актовій залі Херсонського державного університету пройшов громадський форум “Ми разом з Росією”. На цьому заході шляхом незаконного голосування ухвалили доктрину під назвою “Російський Херсон”, яка передбачала приєднання Херсонської області до РФ.

Завдяки проведенню цього незаконного голосування, Овчаренко звернувся до окупаційного голови ВЦА Херсонської області Володимира Сальда та до самопроголошеного голови уряду Херсонської області Сергія Єлісєєва, з проханням негайно провести незаконний референдум нібито у відповідь на численні пропозиції та побажання громадських організацій і окремих жителів Херсонської області.

На підставі звернення Володимира Овчаренка, Володимир Сальдо підписав незаконний Указ про проведення референдуму.

Овчаренку загрожує від десяти до п’ятнадцяти років ув’язнення або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна або без.

Що ще відомо про Володимира Овчаренка?

ЦЖР пише, що Овчаренко Володимир Антонович, уродженець міста Олександрія Кіровоградської області, мешканець Херсона директор і співзасновник ТОВ "Завод пакувальних матеріалів "ЗУМ". 

За даними руху Чесно, Овчаренко був депутатом Херсонської облради від Комуністичної партії України. 

У 2006 та 2007 роках балотувався до Верховної ради України від КПУ, але не був обраний.

У 2010 році був обраний депутатом до Херсонської облради від КПУ. На момент виборів був головою постійної комісії з питань бюджету та фінансів.

У 2015 році балотувався до Херсонської обласної ради від "Союзу лівих сил", але не пройшов, адже на момент виборів уже був пенсіонером. 

  • Національна поліція 20 лютого повідомила про підозру в колабораціонізмі 57-річній окупаційній ректорці ХДУ Тетяні Томіліній, 52-річній власниці компанії “Херсонліфт” Олені Дмитрук, окупаційному голові Олешківської громади 64-річному Георгію Журавку. Вони стали депутатами незаконної окупаційної адміністрації на Херсонщині – херсонської обласної думи.
  • Рівненський міський суд 14 лютого визнав винною в колабораціонізмі та виправдовуванні збройної агресії РФ проти України 21-річну жительку Нової Каховки Анну Полонську.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів