Підтримати нас

Земельна реформа: у Раді взялися за підготовку правил купівлі-продажу

Автор статті
23 січня 2019 15:00
601
Поширити:

Робоча група при Комітеті з питань аграрної політики та земельних відносин напрацьовує пропозиції щодо земельної реформи.

Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради.

“Відбулось засідання робочої групи, створеної при Комітеті з питань аграрної політики та земельних відносин, з напрацювання пропозицій щодо проведення земельної реформи”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що в засіданні взяли участь народні депутати – члени профільного комітету, представники Світового банку, Незалежної асоціації банків України, Національного банку, Держгеокадастру, керівники та фахівці профільних аграрних асоціацій, науковці.лі

“Учасники робочої групи обговорили питання щодо можливих шляхів надання банківськими установами довгострокових пільгових кредитів на придбання земельних ділянок сільськогосподарського призначення після скасування мораторію на продаж сільськогосподарських земель. Із презентаціями з даного питання було заслухано координатора проектного офісу Незалежної асоціації банків України Дмитра Глінського та експерта Світового банку, провідного спеціаліста фінансового сектору Вахе Варданяна”, - розповіли в прес-службі ВР.

Також у прес-службі зауважили, що окрему увагу учасники робочої групи приділили обговоренню положень проекту закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання обігу земель сільськогосподарського призначення”, зокрема, в частині етапів запровадження обігу земель, учасників ринку і площі земель, яка може бути придбана у власність фізичними та юридичними особами, концентрації максимальної площі земель у одного учасника ринку.

“За результатами обговорення учасники заходу наголосили на необхідності подальшого доопрацювання проекту закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо регулювання обігу земель сільськогосподарського призначення” з урахуванням озвучених пропозицій та його обговорення на наступному засіданні робочої групи”, - ідеться в повідомленні.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ