Підтримати нас

Завершено слідство у справі окупаційної голови селища Рикове на Херсонщині

Вгору
Автор статті
04 березня 2024 11:53
180
Поширити:
Ілюстративне фото

За обвинуваченням у колабораціонізмі до суду скеровано обвинувальний акт  щодо 58-річної жительки Херсонської області.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.


 
За даними слідства, навесні 2022 року жінка обійняла посаду незаконного тимчасово виконувача обов’язків начальника окупаційного Риковського територіального управління відділу “Риковське територіальне Управління” Генічеської військово-цивільної адміністрації Херсонської області”.
 
На своїй посаді вона займалась організацією роботи окупаційного органу влади, чим сприяла утвердженню незаконної влади на території селища Рикове.

Жінці загрожує ув’язнення на строк від десяти до дванадцяти років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п'ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без.

  • СБУ заочно повідомила про підозру в колабораційній діяльності жителю Генічеська Херсонської області, 44-річному Олексію Кухтіну. Він обійняв посаду в незаконному правоохоронному органі на окупованій території.
  • З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну слідчі Національної поліції України розпочали 3 тисячі 721 кримінальне провадження за ст. 111-1 Кримінального кодексу України (Колабораційна діяльність).
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ