Підтримати нас

У колабораціонізмі підозрюється житель Херсонщини, який обійняв посаду в окупаційній поліції

Вгору
Автор статті
03 березня 2024 20:40
313
Поширити:

СБУ заочно повідомила про підозру в колабораційній діяльності жителю Генічеська Херсонської області, 44-річному Олексію Кухтіну. Він обійняв посаду в незаконному правоохоронному органі на окупованій території.

Про це відомо із тексту підозри, опублікованій на сторінці Офісу Генерального прокурора.

За даними слідства, 3 серпня 2022 року чоловік погодився співпрацювати з російськими військовими та представниками спецслужб РФ. Олексій Кухтін обійняв посаду окупаційного в.о. старшого слідчого “слідчого відділення Генічеського районного відділу поліції МВС Херсонської області”. Також у незаконному правоохоронному органі йому надали звання – майор поліції.

На цій посаді підозрюваний наймав працівників, надавав доручення та завдання, контролював підлеглих і слідкував за виконанням, покладених на них обов'язків, стверджують правоохоронці.

Чоловіку загрожує від дванадцяти до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

За даними Опендатабот, Олексій Кухтін – директор ТОВ «ГРЕНКОЛ», зареєстрованого в Генічеську Генічеського району Херсонської області. Основний вид діяльності гуртова торгівля зерном, необробленим тютюном, насінням і кормами для тварин.

  • З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну слідчі Національної поліції України розпочали 3 тисячі 721 кримінальне провадження за ст. 111-1 Кримінального кодексу України (Колабораційна діяльність).
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ