Підтримати нас

Судитимуть жительку Херсонської області у справі окупаційної голови села Благодатне

Автор статті
03 квітня 2024 12:04
350
Поширити:
Скриншот з відео російських ЗМІ

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт за фактом колабораціонізму щодо жительки Херсонської області, яка обійняла посаду в незаконному органі влади села Благодатне Херсонської області.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, у травні 2022 року жінка обійняла посаду виконувачки обов’язків голови в окупаційному органі влади “Благодатненській сільській раді Скадовського муніципального округу Херсонської області”.

Вона координувала роботу незаконного органу влади, відбирала та призначала його членів та підтримувала дії та рішення РФ, її збройних формувань та окупаційної адміністрації, організовуючи проросійські масові заходи.

У тексті підозри на сторінці Офісу Генерального прокурора за 27 лютого йдеться про 27-річну Ніну Мащенко, уродженку села Шевченко Херсонської області.

У підозрі додатково зазначається, що на своїй посаді Мащенко також видавала матеріальну допомогу жителям села Благодатне у російських рублях.

Ніні Мащенко загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю 10 років із конфіскацією майна.

  • Нещодавно прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт за фактом колабораціонізму стосовно окупаційної голови Чорнянського територіального управління Каховської військово-цивільної адміністрації.
  • СБУ повідомила про підозру в колабораціонізмі 57-річному Вікторові Борідці, який допомагав проводити незаконний референдум щодо приєднання Херсонської області до РФ у Новій Каховці.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ