Підтримати нас

Справу окупаційної голови Чорнянки на Херсонщині передали до суду

Вгору
Автор статті
02 квітня 2024 11:51
271
Поширити:
Фото: Evocation

Обвинувальний акт стосовно окупаційної голови Чорнянського територіального управління Каховської військово-цивільної адміністрації за фактом колабораціонізму скеровано до суду.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, посаду в окупаційній адміністрації села Чорнянка на Херсонщині жінка обійняла в серпні 2022 року.

На своїй посаді вона виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, покладені на неї незаконною владою. Також жінка вимагала від місцевих жителів дотримуватись режиму, встановленого російськими військовими.

Жінці загрожує ув’язнення на строк від п’яти до десяти років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без.

  • У лютому 2024 року Херсонська обласна прокуратура повідомила окупаційній голові Чорнянки про підозру. У тексті підозри на сторінці Офісу Генерального прокурора йшлося про 52-річну Катерину Теслю.
  • Центр журналістських розслідувань писав, що допомагати росіянам формувати окупаційну владу в Чорнянці Катерина Тесля почала ще в червні 2022 року після того, як весь апарат старостату відмовився працювати на РФ.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ