Підтримати нас

Оголосили підозру жительці Херсонщини, яка очолила окупаційну адміністрацію в Чорнянці

Вгору
Автор статті
19 лютого 2024 11:33
490
Поширити:
Фото: Evocation

Прокурори заочно повідомили про підозру в колабораційній діяльності жительці Херсонщини. Вона в серпні 2023 року обійняла посаду окупаційної голови в незаконно створеному «Чорнянському територіальному управлінні Каховської військово-цивільної адміністрації». 

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура. У тексті підозри на сторінці Офісу Генерального прокурора йдеться про 52-річну Катерину Теслю.

На цій посаді вона виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські  функції, покладені на неї окупаційною владою, йдеться в повідомлені.

Правоохоронці стверджують, що жінка вимагала від місцевих жителів дотримуватися режиму, встановленого російськими окупантами. Також вона приймала громадян щодо соціально-побутових питань, видачі пенсій та інших виплат.

Підозрюваній загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.

  • У лютому 2023 року Центр журналістських розслідувань повідомляв, що Катерина Тесля ще в червні 2022 року, після того, як весь апарат старостату відмовився працювати з Росією, допомагала російським окупантам формувати незаконну владу в Чорнянці.
  • СБУ повідомила про підозру в колабораціонізмі 41-річній голові окупаційної адміністрації декількох сіл Новорайської громади на Херсонщині Олександрі Глуховій.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ