Підтримати нас

Заступники нового голови окупаційної адміністрації Нової Каховки: хто вони – ЦЖР

Вгору
25 січня 2024 18:04
639
Поширити:

Посади заступників нового голови окупаційної адміністрації Нової Каховки Віталія Гури отримали Мар’ян Жолубак і Максим Новак. Радницею голови стала Віолетта Шляжко.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Заступником голови окупаційної адміністрації Нової Каховки з питань житлово-комунального господарства став Мар’ян Жолубак.

Мар’ян Жолубак, що народився на Львівщині, 2015 року переїхав у Севастополь та отримав російський паспорт. Приїхав до окупованої Нової Каховки аж навесні 2022 року.

Мар’ян Жолубак. Фото з соцмереж

Як повідомляє Центр журналістських розслідувань, свій бізнес він почав із продажу коньяку сумнівної якості, який згодом став продавати по всій країні.

У Севастополі йому належить ТОВ «Голф», на Херсонщині – магазин «Астрон» у центрі Нової Каховки, «Альянс Продукт», кондитерський цех і мережа фірмових магазинів «Країна солодощів».

Магазин “Астрон” у Новій Каховці, за словами місцевих жителів, працював завдяки співпраці Жолубака з російськими військовими. 

Автори статті зазначають, що колишня дружина Мар’яна Жолубака неодноразово зверталася до поліції із заявами про побиття її та її матері чоловіком.

Заступником голови окупаційної адміністрації Нової Каховки з соціальних питань став Максим Новак. Він уродженець звільненого в листопаді 2022 року селища Козацьке Новокаховської громади.

Максим Новак. Фото з соцмереж

ЦЖР повідомляє, що Новак брав участь у масових заходах російської пропаганди, за це його призначили керівником служби підтримки цивільного населення партії «Єдина Росія» в Новій Каховці. Дружина Максима Новака Юлія висувалася від партії «Єдина Росія» до окупаційної ради депутатів Нової Каховки.

Юлія Новак. Фото з соцмереж

Радницею окупаційного голови стала жителька Нової Каховки Віолетта Шляжко.

Вона є підприємицею у сфері електромонтажних робіт. Завдяки співпраці з органами місцевого самоврядування Каховського й Бериславського районів упродовж 2017-2021 років вона змогла заробити на реконструкції мереж вуличного освітлення понад п'ять мільйонів гривень, ідеться в публікації.

Як стверджують журналісти, 30 жовтня 2023 року Господарський суд Одеської області виніс рішення за позовом ПАТ «Акціонерний банк «Укргазбанк». За цим рішенням з Віолетти Шляжко мають стягнути 300 тисяч гривень боргу за наданим їй восени 2021 року кредитом. До суду вона досі не з’явилася.

Як повідомлялось раніше, Віталія Гуру 19 жовтня 2023 року призначили головою окупаційної адміністрації Нової Каховки. У лютому 2022 року він був старостою Дніпрянського округу Новокаховської громади.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів