Підтримати нас

Запровадили санкції щодо адвоката: працював в окупаційному Міністерстві Херсонської області 

09 жовтня 2024 10:56
71
Поширити:
Нужненко Сергій "УНІАН"/ адвокат Валентин Рибін під час засідання Голосіївського районного суду Києва у справі російських спецпризначенців Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва, 21 березня 2016 року

За рішенням Ради національної безпеки та оборони України від 8 жовтня запровадили санкції на 10 років щодо адвоката Віктора Медведчука та Анатолія Шарія, які підозрюються в державній зраді.

Про це йдеться в указі президента № 698/2024.

В документі повідомили про Валентина Рибіна.

У 2023 році СБУ оголосила йому підозру в колабораціонізмі та виправданні збройної агресії РФ проти України.

Рибін у листопаді 2022 року обійняв посаду виконувача обов'язків директора окупаційного департаменту Міністерства інформаційної політики Херсонської області.

На своїй незаконній посаді він організовував та контролював роботу незаконного департаменту, наймав працівників. А також укладав договори на постачання товарів, виконання робіт та надання послуг для потреб окупаційного Міністерства.

У 2024 році прокурори скерували до суду справу ексадвоката. Йому загрожує ув'язнення від 5 до 10 років із конфіскацією майна або без такої та позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років.

  • За даними руху “Чесно”, чоловік балотувався до зборів Херсонської області від партії "Єдина Росія". Він неодноразово виступав на підтримку політики Кремля, а також агітував місцевих жителів підтримати російських окупантів.
  • З лютого 2021 року Рибін став адвокатом підозрюваної в державній зраді Вікторії Даскаліци.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів