Підтримати нас

Судитимуть ексадвоката, який працював в окупаційному уряді Херсонської області

Вгору
27 лютого 2024 12:31
311
Поширити:

Прокурори скерували до суду справу колишнього адвоката. Він у листопаді 2022 року обійняв посаду виконувача обов'язків директора організаційно-правового та адміністративно-господарського окупаційного департаменту Міністерства інформаційної політики Херсонської області. 

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

Як раніше писала Медіаплатформа “Вгору”, йдеться про Валентина Рибіна. Він ексадвокат бойовиків і член партії Шарія.

За даними слідства, Рибін організовував та контролював роботу незаконного департаменту, наймав працівників. А також укладав договори на постачання товарів, виконання робіт та надання послуг для потреб окупаційного Міністерства.

Чоловіку загрожує ув'язнення від п’яти до десяти років із конфіскацією майна або без такої та позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років. 

  • Партія Шарія проросійська політична партія, яка створена пропагандистом та колишнім журналістом, політиком Анатолієм Шарієм. 
  • За даними порталу “Чесно”, у 2023 році СБУ оголосила Рибіну підозру в колабораціонізмі та виправданні збройної агресії РФ проти України. Слідство встановило, що Валентин Рибін був особистим адвокатом Віктора Медведчука та Анатолія Шарія, які підозрюються в державній зраді.
  • З лютого 2021 року Рибін став адвокатом підозрюваної в державній зраді Вікторії Даскаліци.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ