Підтримати нас

За добу в Херсоні вода впала на пів метра

Vgoru
11 червня 2023 06:35
2,273
Поширити:

Станом на 8:00 ранку 11 червня рівень води в Дніпрі в Херсоні становить 4 м 18 см. За добу показник знизився на 54 см.

Про це повідомляє Укргідроенерго.

Рівень Каховського водосховища в районі Нікополя становить 9м 35см. За добу рівень води знизився на понад метр у цьому місці, а від моменту підриву більше ніж на 7 метрів.

За інформацією Укргідроенерго, середній показник відпливу становить 4-5 сантиметрів на годину. Це повʼязується зі зменшенням напору водосховища.

Однак, ситуація важко прогнозована і потребує подальшого контролю, ідеться в повідомленні.

На ділянках Дніпра, які живлять водою Північнокримський канал, з’явилися сліди обміління після того, як росіяни підірвали Каховську ГЕС.

Нагадаємо, в Олешках люди четверту добу перебувають без їжі та без питної води. Не всі люди на дахах змогли врятуватись, декого змило хвилею, коли рівень води почав підійматися. Водночас тим, хто вцілів, росіяни не дають евакуюватися. Містяни самоорганізувались та допомагають одне одному, але російські військові їх обстрілюють, відбирають човни, не пускають волонтерів. Окрім міста Олешки, сильно затопило навколишні міста та села. Це, зокрема, Гола Пристань і довколишні села: Кохани, Солонці, Саги, Підлісне, Підстепне, Рибальче і все нижче Забариного.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів