Підтримати нас

В Олешках четверту добу люди без їжі та питної води

Vgoru
10 червня 2023 16:35
938
Поширити:

Ситуація на лівобережжі Херсонщини залишається таємницею, оскільки стабільного зв’язку з місцевими жителями немає. Володимир Шльонський до війни жив та працював сімейним лікарем в Олешках і зараз намагається тримати зв'язок із тими, хто там залишився.

Про те, що в Олешках люди четверту добу перебувають без їжі та без питної води, яка придатна до вживання, Володимир повідомив під час прямого ефіру Медіаплатформи “Вгору” від 9 червня.

«Дощ, то можливо хоч якась надія для тих, хто зараз без питної води, трошечки вдовольнити свою справу. А взагалі атмосфера така, що багато трупів домашніх тварин плаває по місту. Це і корови, і кози, і домашні улюбленці. Це в довколишніх селах, не тільки в Олешках, а й в Саги, Солонці й так далі.

Дуже багато людей загинуло через те, що в деяких районах міста вода прибувала швидше, ніж в інших. Наприклад, район Олешок Хуторище був затоплений, зі слів місцевих, за декілька годин. Маломобільні люди, зокрема, хворі на інсульт, лежачі, старенькі люди – багато хто з них загинув, на жаль», – повідомив Володимир.

За його словами, не всі люди на дахах змогли врятуватись, декого змило хвилею, коли рівень води почав підійматися.

Водночас тим, хто вцілів, росіяни не дають евакуюватись. Містяни самоорганізувались та допомагають одне одному, але російські військові їх обстрілюють, відбирають човни, не пускають волонтерів.

«Окрім міста Олешки, сильно затопило навколишні міста та села. Це, зокрема, Гола Пристань, це довколишні села Кохани, Солонці, Саги, Підлісне, Підстепне, Рибальче і все нижче Забариного», – наголошує Володимир.

Складною залишається ситуація у Голопристанській громаді. У Великій Кардашинці знизився рівень води, проте у самій Голій Пристані вода почала спадати менш інтенсивно.

Російські війська не дозволяють евакуюватися людям, які не мають російського паспорта.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ