Підтримати нас

З українськими браконьєрами боротиметься нове відомство

29 серпня 2016 11:15
194
Поширити:

Боротьба з браконьєрством, контроль за лісовим господарством країни та практичні поради любителям полювання – усім цим займатиметься нова мисливська служба, створити яку планують вже найближчим часом.

Оскільки державні субвенції на дану галузь є недостатніми, планується залучення коштів іноземних інвесторів. Про це поінформувала т.в.о. голови Держлісагентства Христина Юшкевич, пише Чернівці.ТВ.

“Ми проаналізували стан мисливського господарства. Скажу відверто – він критичний. Порівняно з минулим роком, кількість парнокопитних у підпорядкованих нашому агентству лісах зменшилася на 2,6 тис. голів. І це досить велика втрата для мисливського фонду країни”, – повідомила Х.Юшкевич.

Саме такі критичні показники навели український уряд на думку, що повинна бути створена нова служба, куди наберуть також учасників АТО, і це відомство на якісно новому рівні контролюватиме лісомисливське господарство країни.

На участь у конкурсі заявку подати зможе кожен охочий, а ось сам відбір буде дуже жорстким. Зарплатню працівникам такої служби обіцяють від 8 тисяч гривень і вище.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ