Підтримати нас

З моменту деокупації Херсонщини поліція виявила понад 20 катівень

Автор статті
21 квітня 2024 16:27
208
Поширити:
Фото Олександра Корнякова/ катівня в Херсоні 27 січня 2023 рік

Станом на 21 квітня 2024 року поліція виявила 20 місць незаконного ув'язнення та катування людей, з моменту деокупації території Херсонської області. 

Про це йдеться на сторінці Національної поліції України.

Зазначається, що наразі правоохоронці знайшли катівні також в Харківській області – 31, Запорізькій – 26, Донецькій – 8, Київській – 7, Чернігівській – 4, Сумській – 3 та Миколаївській – 2.

  • Журналісти Суспільного встановили російських конвоїрів та ППСників, які у Херсоні знущалися з людей, яких за надуманими звинуваченнями ув’язнили в ізоляторі.
  • Журналісти “Вгору" висвітлювали історії людей, які пережили російські тортури. Зокрема, писали про Тараса Букрєєва, якого незаконно ув’язнювали та тримали в російських катівнях 201 день. Понад рік були в полоні Олексій Барчук і члени його родини. Ув’язнювали виховательку дитячого садочку, блогерку Олену Наумову. Пережив російський полон староста Надеждівського старостинського округу Білозерської селищної ради Олександр Івченко. Тричі викрадали колишню керівницю Білозерської громади, а нині заступницю керівника агропідприємства «Дніпро» Антоніну Чередник.
  • Служба безпеки України затримала двох жителів Херсона, чоловіка та жінку, які під час окупації міста працювали в російській катівні.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ